Ramada Resort By Wyndham Lara Spa & Wellness

KESE

Türk Hamami geleneğinde ilk aşamayı oluşturan "kese", vücudun yoğun ter atmasını ardından temizlenmek ve arınmak için tatbik edilir. Kese, derinin gözeneklerinde birikmis olan toksit maddeleri çıkararak tıkanmış gözenekleri açar ve pürüzleri giderir.

Resim1
 

KÖPÜK MASAJI

Köpük masajı, vücudun dogal ve kokulu sabunlardan üretilen yoğun bir köpükle kaplanması ve bu köpük yardimiyla yapilan masaj işlemlerinin bütününe verilen bir isimdir.
Resim2

PEELING

Peeling, ölü cilt hücrelerini cildin dış katmanından uzaklaştırılması işlemidir. Doğru yöntemle yapıldığında cildi derinlemesine temizler, cilt sorunlarını azaltır ve cildin tazelenmesini sağlar.
Resim3

KAHVE ile KESE

Vücudunuza dinlendirici bir kahve molası verin. Kaolin ve deniz suyuyla karıştırılmış kahve özleri kullanılarak vücudunuza tatbik edilen peeling işlemi ile cildiniz ölü hücrelerinden arınacak ve ipeksi bir pürüzsüzlük kazanacaktır. İnceltici, sıkılaştırıcı, yenileyici ve arındırıcı bir bakim.
Resim4

DENIZ TUZU ILE KESE

Hamamda deniz tuzu kullanılarak yapılan kese işlemi sonrasında ölü derilerden arınan vücut bastan ayağa köpükle kaplanır ve masaja alınır. Bu uygulama, cilt dokusunun sıkılaşmasını destekleyerek toksinlerin ve fazla yağ oranının vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Resim5


KİL MASAJI

Kil masajı, yüz ve vücut cildinin bakımı için kullanılan doğal bir yöntemdir. Binlerce yıldır farklı kültürlerde cilt sağlığını iyileştirmek amacıyla uygulanmıştır. Bu masajın temelinde, mineraller bakımından zengin doğal kilin cilde uygulanarak cildin temizlenmesi, canlandırılması ve yeniden denge kazandırılması yatar.
Resim6

 

YOSUN MASAJI

Deniz Yosunlarıyla yapılan bakımların zayıflatma, selülit giderme, vücudu yeniden forma sokma, vücudun kaybettiği mineraller yeniden kazandırma, vücuttaki toksin ve ödemleri giderme, cildi nemlendirme, sivilceli-akneli ve hassas ciltleri tedavi etme gibi güçlü etkileri bulunmaktadır.
Resim7

ÇiKOLATA MASAJI

Çikolata masajı; cildi, gündelik hayatta kaybedilen besleyici mineralleri yerine koyarak canlandırması ile bilinmektedir. Cilt üzerinde peeling etkisi yaparak teni yumuşatan ve pürüzsüzlük sağlayan bu masaj ayni zamanda hücre yenileme mekanizmasını da aktive etmektedir.

Resim8


AROMA MASAJI

Aroma masajı, geleneksel masaj teknikleri ile aromaterapiyi birleştiren bir tedavi yöntemidir. Bu özel masaj türü, vücut ve zihin üzerinde bir dizi olumlu etki yaratmayı amaçlar. Temel olarak, aromaterapi yağları kullanılarak yapılan bir masajdır.
Resim9

REFLEKSOLOJİ


Refleksoloji, vücudun farklı bölgelerine uygulanan baskı ve masaj teknikleriyle sağlık ve rahatlama amaçlanan eski bir tedavi yöntemidir. Temelinde, vücudun belirli bölgelerinin diğer organlar ve sistemlerle ilişkilendirildiği inancına dayanır.
Resim10

 

SPOR MASAJI

Spor masajı yaygın olarak uygulanan bal dokusu masajlarından biridir. Hedef kitlesi; sporcular, profesyonel dansçıları ve yoğun fitness aktiviteleri ile uğraşanları kapsamaktadır. Bu masaj türüne, İsveç usulü masajın sporcular için geliştirilmiş özel versiyonu da denilebilir. Spor masajını klasik masajdan ayıran en önemli özelliği ritim, süre ve başı oranlarının farklı olmasıdır.
Resim11

ALOE VERA MASAJI

Bu zevkli kür, hamamda veya ayrı bir masaj odasında bal ile karıştırılmış  aloe Vera esans ile yapılır. Aloe vera cildi nemlendirir, küçük kırışıklıklar yok eder ve cilde parlaklığı yeniden kazandırır.Özellikle bronzluğu korumak amacı ile güneş sonrasında tavsiye edilir.

Resim12
 

ISVEÇ MASAJI

Klasik masaj olarak da adlandırılan  bu yöntem, tüm masaj çeşitleri arasında belki de en çok kullanılan teknik... İsveç usulü masaj genel yapısıyla beş temel teknikten oluşuyor. Bu tekniklerin her biri üst kas katmanları hedef alınarak kanın kalbe akısı yönünde uygulanmaktadır. Terapi uzmanı, eterik yağlardan oluşan bir karışımı uzun ve kayıcı sıvazlamalarla cilt üzerinde yayar, böylece hedef alınan kas grup rahatlamaya baslar. Söz konusu tekniklere sadik kalınarak tüm vücuda uygulanan ayni sıvazlama hareketleri ile masaj sona erdirilir.
Resim13


 

MANUEL TERAPI

Bazı fiziksel rahatsızlıkların nüksetmesi sonucunda fizyoterapist tarafından özel bir teşhisle manuel olarak yapılan küratif müdahale seklidir. Manuel tedavi sırasında kişinin sinir sistemi, eklem ve disk problemleri, kas spazmlar bölgesel olarak değerlendirilip gerekli tedavi ona göre uygulanır. Bu program esnasında mutlaka uzun süreli tedavi esas alınmalıdır.
Resim14


 

AYURVEDA MASAJI

Yasam bilimi Ayurveda'nin içinden doğarak Hindistan'da 5.000 yıldır uygulanan Hint masaj bedenin enerji noktalarına dokunarak fiziksel ve ruhsal rahatlama sağlar.Hint masajı zihni ve bedeni dinlendirerek bedeninizde sıkışıp kalmış sorunlarınızdan arınmanızı ve rahatlamanızı sağlar. Böylece dinlenmiş ve stresten arinmiş sağlıklı bir bedenin iyileşme gücü ortaya çıkar.
Resim15


 

TAŞ MASAJI

Çökelti ve volkanik aktiviteler sonucunda oluşan jeolojik taşların ısıtılarak vücutta belli noktalar üzerine yerleştirilmesi ile uygulanan bu essiz terapi, beden üzerindeki enerji merkezlerini uyararak kalp atış sıklığını yükseltir; dokulara esneklik sağlar, solunumu hızlandırarak hücre metabolizmasında transfer edilen oksijen miktarını artırır ve enerji desteği sağlar.
Resim16


THAI MASAJI
Thai masajı, Tayland'a özgü geleneksel bir masaj türüdür. Bu benzersiz masaj, vücutta gerilimi azaltmak, esnekliği artırmak ve enerji akışını dengelemek amacıyla uygulanır. Thai masajı, vücut üzerinde geniş bir yelpazede yogadan esinlenen pozisyonlar ve ritmik hareketler içerir.
Resim17

THAI AROMA

Papatya, vanilya ve beyaz çikolata aromalarının  karıştırıldığı hoş kokulu yağlarla yapılan Tayland'a özgü bir egzotik terapidir. Kas, iskelet ve sinir sistemine doğrudan ve pozitif etki eden rahatlatıcı ve gevşetici bir masaj türüdür.
Resim18

 

THAI BAS VE YÜZ

Üst beden, sırt, omuz, boyun, saç derisi ve saçlara uygulanan, aromatik öz yağlarla zenginleştirilmiş, özel tekniğiyle kasları rahatlatarak kan dolaşımını hızlandıran essiz bir masajdır. Zihni dinlendirerek rahatlatır ve anti-stres etkisi sayesinde bas ağrılarının tedavisinde etkin rol oynar.

 

THAI AYAK REFLEKSOLOJI

Taylandlı terapistler eşlisinde Thai-Refleksoloji uygulamasının keyfini doyasıya yaşayın.Özel çubuklarla ayak tabanının altına uygulanan ve bu bölgelerdeki sinirleri uyararak vücuttaki yansıma noktalarından dolaylı yoldan pozitif etkileyen özel bir masaj türüdür.
Resim19


 

BALI MASAJ

Vücuttaki enerji noktalan üzerine tatbik edilen etkili baskılar, yumuşak vuruşlar ve gerekli gerinme hareketleri ile birlikte yüzeydeki kas dokusunu geçerek çok daha derinlere etki eder. Bu masaj vücuttaki tüm enerji merkezlerinin dengelenmesini tüm iç sistemlerin birbirleri ile bütünleşmesini sağlar. Bu masaj sırasında kullanılan doğal yağlarla birlikte kaslarda oluşan gerginlik giderilir, enerji seviyesi yükselerek dengelenir  tüm vücut ve zihinde olağanüstü bir rahatlama elde edilir.
Resim20

 

BALI LULUR UYGULAMALARI

Bali Seremonisi ad verilen hazırlık aşaması sırasında; hafif masajlarla ölü derinin atılmasına yardımcı olan Mulur' isimli bitkisel peeling işlemi uygulanmaktadır. Kişi, peeling işlemi sonrasında, bitkisel yağlara zenginleştirilmiş çiçek banyosunda dinlenmeye alınır. Söz konusu bu banyo cildin nem kazanımına destek vermenin yani sıra kasların gevşemesine de yardımcı olmaktadır. Banyodan sonra kişiye, sindirim sistemini rahatlatıcı etkileri olan özel bir bitki çay içirilir.
 

MANDARA (DÖRT EL)

iki terapist tarafından senkronize hareketlerle zenginleştirilmiş ahenkli bir ritimle uygulanan essiz bir masaj türüdür.
Resim21

 

SHIATSU

Japonca'da "shi" ve "atsu" sozcüklerinin kelime anlamlan sirasiyla "parmak" ve "dokunmak" olarak verilmektedir. "Parmakla dokunarak tedavi etmek" prensibine dayanan bu ugulama sirasinda insan bedeninin belli kritik noktalarina el parmaklan ile yapilan basi hareketleri uygulanir. Genel saglik durumunun sürekliligi bakimindan özellikle bazi hastaliklarin tedavisinde de ek kür olarak tavsiye edilmektedir.

resim22

 

LENF DRANAJ MASAJ

Elle yapılan len drenajı cilt hastalıklarının tedavisinde, ameliyat öncesi şişkinlik ve cerrahi operasyon sonrası ödem oluşumunda; hamilelik çizgilerinin giderilmesinde yoğun olarak başvurulan etkili bir uygulamadır.

resim23

SELÜLIT MASAJI

Selülit oluşumuna yol açan en önemli etken vücut içerisindeki lokal dolaşım bozukluğudur. Kan ve lenf dolaşım sistemindeki bölgesel bozukluklar ve yağ dokusundaki artış, toksik madde birikimine yol açar. Selülit Masajı ise sistemin düzensizleştiği bu bölgeleri uyararak lokal dolasımı aktive eder ve söz konusu lokalizasyondaki dokuların taze oksijen ile beslenmesini sağlayarak pürüzlü görünümün azaltılmasına yardımcı olur.

Resim24

KLEOPATRA MASAJI

Hamamda kısa süreli fakat yoğun bir terlemenin ardından, deniz suyuyla özel olarak hazırlanmış yosunun, terapistin baskılı masa hareketleri ile  gözeneklerden vücut içine nüfuz etmesi sağlanır.Terleme; birikmiş toksinlerin vücut dışına atılması ve kan dolaşımının dengeye girmesi anlamına gelirken; yosun bakimi ise cildin kendini yenilemesine, vücudun mineral ve su dengesinin uyumlu hale getirilmesine yardımcı olmaktadır.Uygulanan yosun temizlendikten sonra vücut, özel vitamin kremi tatbik edilerek nemlendirilir ve dinlenmeye alınır.
Resim 25

 

BAL VE SUT MASAJI

Tüm vücuda uygulanan bu masaj sırasında kullanılan bal ve süt, yapılarında bulunan doğal mineral ve enzimler sayesinde küratif etki yaratarak kireçlenmeyi önlemektedir. Kan dolaşımını hızlandırmak, gözenekleri açmak, toksinleri atmak ve ağrıları azaltmak gibi pozitif etkileri bulunan bu uygulama, ayni zamanda, vitamin desteği ile cildi besleyerek pürüzsüzleştirir.

resim26

REİKİ

Reiki 2500 yillik bir tarihe sahiptir.REI-Ki "Her Yerde Var Olan Ruhsal Yasam Enerjisi" anlamındadır. İki kelimeden oluşur. REi- Her Yerde Var Olan, KI- Ruhsal Yasam Enerjisi olarak tercüme edilir.Faydası: Rei-ki bedenimizde meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi beden enerjimizi dengeleyip tamamlayarak, ruhsal dolayışıyla fiziksel iyileşme sürecini başlatır.

RESİM27

BALNEO MASAJI (Hydrotreatment)

Sula gelen güzellik ve sağlık kavramının ilk aşamasını şüphesiz Balneo Bakim (Hidro-Treatment) olusturmaktadır. Hoş ve rahatlatıcı vibrasyon jel masaj sayesinde suda meydana gelen sirkülasyonun aynisi damarlarda akan kana transfer edilmektedir. Söz konusu güzellik banyosu, içine konulan özel kokulu ve aromalı ürünlerle birlikte Kleopatra’nın süt banyosunu aratmamaktadır. Vücudun refleks bölgelerine göre anatomik olarak tasarlanan Balneo Bakim özel jakuzili küveti, kan dolaşımını hızlandırarak bedeni canlandırır ve kişinin kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlar.

RESİM28